Camperrijbewijs halen voor de vakantie

Vakantie

Binnenkort ga ik mijn camperrijbewijs halen. Ik wil namelijk dolgraag met een camper op vakantie. Met een camper heb je namelijk heel veel vrijheid en kun je makkelijk rondreizen en op die manier een land ontdekken. Om met een camper te mogen rijden heb je echter een apart rijbewijs nodig. Dit geldt niet voor de omgebouwde bestelbusjes. Een beetje camper is echter zwaarder dan 3500 kilo en dan heb je dus je C1 rijbewijs nodig.

Camperrijbewijs halen

Camperrijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Ik ga mijn camperrijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Dit is een grote rijschool met vestigingen in Nijmegen, Arnhem, Ede en Tiel. Je kunt hier een spoedcursus van 3 dagen doen zodat je snel over je rijbewijs C1 kunt beschikken. In elk geval ruim op tijd voor de vakantie dus. Er wordt onderscheid gemaakt tussen professionele chauffeurs en particulieren. Een beroepschauffeur moet namelijk ook een Code 95 certificaat hebben om beroepsmatig in een lichte vrachtwagen of camper te mogen rijden. Als particulier heb je daar geen last van. Gelukkig maar want de examen eisen zijn dan ook wat minder zwaar. Hoewel je nog steeds 2 theorie examens en een praktijkexamen moet doen om je camperrijbewijs te halen.

Rijbewijs C1

Als particulier hoef je geen btw te betalen

Als particulier kun je bij Verkeersschool Wesseldijk je C1 rijbewijs halen. Je betaalt dan geen btw en dit scheelt veel geld. Een praktijkles duurt 60 minuten en kost € 60,00. Hoeveel lessen je nodig hebt is afhankelijk van hoe snel je zelf dingen oppakt. Wil jij ook je rijbewijs voor de camper halen? Dan kun je het beste even contact opnemen met Verkeersschool Wesseldijk of een rijschool bij jou in de buurt. Zij kunnen je meer informatie geven over de mogelijkheden en de bijbehorende kosten. Hopelijk kun jij dan deze zomer ook op pad met een camper.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.