Australiacampers.com organiseert de beste camperreis Australië

Een camperreis Australië is iets wat heel veel Nederlanders op hun bucketlist hebben staan. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf Australiacampers heeft zich daarin gespecialiseerd. Het bedrijf heeft tientallen campers die je voor een camperreis Australië kunt huren. Er zijn campers voor elk terrein. Dat is ook wel nodig, want het landschap van Australië kent zowel bergachtige gebieden, oneindige hete droge vlaktes, dichtbeboste gebieden en lange gladde wegen met een geweldig uitzicht op mondaine stranden. Afhankelijk van het doel van je reis wordt daar een camper bij gezocht die geschikt is voor het terrein dat je wilt doorkruizen.

Een avontuurlijke camperreis Australië

Doordat Australië een heel dunbevolkt continent is, met slechts een handvol grote steden, kan het voorkomen dat je tijdens je camperreis Australië dagenlang niemand tegenkomt. De consequentie is, dat je een camper bij je moet hebben waarmee je volledig selfsupporting bent. Dat betekent dat je er niet alleen moet kunnen slapen, maar ook koken, wassen, douchen en naar het toilet gaan. Voor een tocht door de outback is ook goede communicatie apparatuur vereist. Want er kan altijd iets gebeuren. Dan moet je in staat zijn om hulp van buitenaf in te schakelen.

Een camperreis Australië is het geld ruimschoots waard

Uiteraard heb je een flink budget nodig voor een vakantie per camper in Australië. Alleen de vliegreis kost al een klein vermogen. Australië is bovendien zo groot, dat het zonde is om er maar enkele weken rond te trekken. Voor een camperreis Australië zou je minimaal een maand moeten uit trekken. Het huren van een camper valt qua prijs nog wel mee, tenzij je een hele luxe camper of een uiterst krachtige camper wilt gebruiken. Realiseer je dat het tijdens je reis niet nodig is om een hotelkamer te boeken.