Mooie wandelvakantie in Spanje

 

Wandeltochten kun je eigenlijk vrijwel overal maken. Van de Drentse hei tot de Amerikaanse Grand Canyon, wandelen is overal mogelijk. Veel mensen vinden wandelen zo fijn omdat ze tijdens de tocht lekker tot rust kunnen komen. Je hoeft even nergens aan te denken en bovendien ben je ook nog eens erg gezond bezig. Je verbrandt calorieën en bovendien haal je even een frisse neus. Helaas hebben veel mensen het te druk om door de week eens een wandeling te maken. Daarom is wandelen ook zo’n populaire vakantiebezigheid. Een land waar je hele mooie wandelingen kunt maken, is Spanje. In Spanje kun je genieten van prachtige natuur, waardoor het extra leuk is om een tocht te gaan maken. Want hoewel het natuurlijk hartstikke fijn is om lekker op het strand te liggen in de zon, is het ook leuk om er eens op uit te trekken.

Wandelvakanties rond Refugio Marnes

Op refugiomarnes.com kun je een heleboel wandelvakanties vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een wandelvakantie in Spanje maken in de buurt van de Caballo Verde, een bergketen in Spanje die de vorm heeft van een zadel van een paard. Deze wandeling is middelzwaar en dus geschikt voor vrijwel alle wandelaars. De tocht duurt ongeveer drie uur en gaat over paden die dalend zijn, maar ook over paden die stijgen. Daardoor is het verstandig om goede wandelschoenen aan te trekken. Zo weet je ten minste zeker dat je niet kunt uitglijden en dat je een goede grip hebt. De hike begint op de Sierra del Penyal en voert over de rug van deze bergketen. Tijdens de tocht heb je uitzicht op de prachtige Sierra de Aitana. Bovendien gaat de hike in de richting van de Caballo Verde, wat ‘groen paard’ betekent.

wandelvakantie in Spanje

Informatie en tips

Deze wandelvakantie in Spanje begint bij een restaurant (La Venta del Collao). Dit restaurant is binnen een uur te bereiken vanaf Refugio Marnes. Alleen de autoroute is al mooi om over te rijden. De tocht start op ongeveer 700 meter boven zeeniveau. Daarom is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat je warmere kleren meeneemt dan wat je gewend bent van Spanje. In de zomer is het weer gedurende deze tocht erg verfrissend, maar in de winter is het verstandig om écht warme kleding mee te nemen. Het pad voor deze tocht begint schuin tegenover het restaurant. Het is verstandig om een kaart mee te nemen van het gebied, zodat je zeker weet dat je niet kunt verdwalen. Ook moet je ervoor zorgen dat je voldoende water en voedsel bij je hebt. Omdat de tocht drie uur duurt, heb je veel energie en vocht nodig. Bovendien is het verstandig om iets tegen de zon mee te nemen, vooral als je snel verbrandt. Daarbij moet je vooral denken aan je oren, je neus, en je hoofdhuid. Een pet kan al heel erg veel helpen tegen verbranden. Ook een zonnebril kan erg handig zijn tijdens deze hike.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.