Verhuizen naar Spanje

te koop huis spanje

Heb je een te koop huis Spanje gezien en wil je graag naar dit land verhuizen? Of ben je op zoek naar een huis in dit land? In Spanje kun je genieten van de relaxte cultuur en natuurlijk de zon en het strand! Maar hoe kun je hier nu je droomhuis kopen? In dit artikel leggen wij je uit welke stappen je moet nemen.

te koop huis spanje

Stap 1: Schrijf je wensen op

Allereerst is het van belang dat je al jouw wensen opschrijft. Met een duidelijke wensenlijst kun je namelijk veel gerichter op zoek gaan naar een geschikt huis. Waar in Spanje zou je graag willen wonen? In een stad of liever in een kustplaats? Wat voor type woning zoek je en welke stijl moet hebben? Wat is je budget? Stel jezelf dit soort vragen en maak aan de hand van je antwoorden een wensenlijst.

Stap 2: Huur een aanbieder in

Een huis kopen in Spanje kan ook zonder aanbieder. Maar een aanbieder kan je helpen met je zoektocht en het volledige aankoopproces. Hierdoor ben jij hier weer veel minder tijd aan kwijt. Er zijn veel aanbieders met een kantoor in Nederland. Je kunt hier ook het beste voor kiezen, aangezien je dan geen taalproblemen hebt en altijd even langs kunt gaan.

te koop huis spanje

Stap 3: Vraag een NIE-nummer aan

Bij het kopen van een huis in Spanje komt heel wat kijken. Gelukkig kan je aanbieder je met de meeste zaken helpen. Vaak helpen zij ook met het aanvragen van een NIE-nummer. Dit is het Spaanse fiscale nummer. Heb je geen aanbieder ingehuurd? Dan kun je zelf bij de Spaanse ambassade een NIE-nummer aanvragen.